Bezmiş

ege üniversitesi öğrenci köyü etiketli yazılar

13
Mayıs
2010

Üniversitemizin Akılalmaz Uygulamalarına Bir Yenisi Eklendi

Sayın Prof. Dr. Candeğer Yılmaz’ın rektörlüğünü yaptığı üniversitemiz Ege Üniversitesi’nin birbirinden saçma ve akıl almayacak derecede komik uygulamalarına geçenlerde bir yenisi eklendi.

Eskiden öğrenci işlerine gidip 1 TL karşılığında, öğrenci kartımızı göstererek öğrenci belgesi alabiliyorduk. Gerçi öğrenci işlerinde çalışanlar genelde zahmet edip mesai saatlerinin bitmesini beklemeyip erkenden çıkıp gittikleri için (11.50’de ve 16.45’te kimseyi bulamazsınız), bazen boşuna gidiyor olsak da yine de uygulama fena değildi.

Ama bu gayet normal bir uygulama olduğu için ve bize zorluk çıkarmayınca mutlu olmayanlar olduğu için (tahminimdir, iddia değildir) artık öğrenci belgesi almak için önce Halk Bankası’na gidip, 1 TL yatırıp, 1 TL’cik için dekont alıp daha sonra bunu öğrenci işlerine götürmeniz gerekiyor. Devamını oku »

bu yazı 2.497 defa okundu
Smiley

UBenzer'i arkadaşlarınıza önerir misiniz?

20
Ocak
2010

İnternet Geliyordu, Geliyorduuu, Direkten Döndü!

Bana İronin Resmini Çizebilir misin Abidin?

Sizin üniversitenizi bilemem. Sizin rektörünüzü de tanımıyorum. Ama bizim üniversitemizden ve rektörümüzden bahsedebilirim. Sizin yurdunuzu bilemem. İnterneti var mı, yok mu onu da bilemem. Ama kendi yurdumdan bahsedebilirim.

Maalesef artık adını söylemeye utandığım Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde kalmaktayım. Yurdumuzda 3 aydır internet yok! AMA ÖYLE BİR YÜZSÜZLÜK HAKİM Kİ HALA UTANMADAN WEB SİTELERİNDE 24 SAAT İNTERNET VARDIR YAZABİLİYORLAR. Yalancılık bile bir yere kadar!

Dün “İnternet bağlantısını tamir etmeyi başardılar, zahmet oldu.” diyorduk ki, yaklaşık 5 saatlik bir bağlantının sonunda internet tekrar gitti! Şaşıran olduğunu sanmıyorum.

Bugün Şebnem Hanım’dan aldığım bilgilere göre, yine makineler yanmış. En başa dönmüşüz, bilmem kaç bin dolarlık zarar varmış, herkes gece gündüz çalışıyormuş vs vs… Her zamankinden farklı bir şey duyamadım, beklemiyordum da. Aynı tas, aynı hamam. Eee alıştık artık. Annesi babası avukat olan bir tane bile yürekli insan dava açmayınca şu yurda, zamanında imza toplamak için oda oda dolaştığımızda imza atmaya bile korkanlar oldukça, hepiniz kuzu kuzu uyudukça böyle devam eder bu. Devamını oku »

bu yazı 4.619 defa okundu
14
Aralık
2009

Çevrimdışı

Beşinci hafta bitti, altıncı haftaya girdik bugün. Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde tam ALTI HAFTADIR internet kesik. Yetkililer interneti getirmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ancak beceremediklerini söylüyorlar.

Sorunun elektrik sisteminden kaynaklandığını, ancak arızanın nerede olduğunun bile daha tespit edilemediğini söyleyebiliyorlar utanmadan…

Arızayı tespit etmek için birçok “profosyonel şirket” çağırdıklarını, bu şirketlere onbinlerce lira para verdiklerini, ancak bu şirketlerin de sorunu çözemediklerini söylüyorlar. Yani diyorlar ki “Biz o kadar enayiyiz ki, hiçbir haltı başaramayan şirketlere para veriyoruz, o derece seviyoruz paranızı yemeyi.”

Üniversitenin ilgili bölümlerinden doçentlerin gelip danışmanlık yaptığını söylüyorlar, yine de çözülemediğini ekliyorlar… Demek ki bizim üniversitenin eğitim kalitesi bu kadar. Daha ufacık bir sorunu çözemeyen doçent, utanmadan bir de bunların eğitimini veriyor! Devamını oku »

bu yazı 1.796 defa okundu
11
Kasım
2009

NYG: NeYe Gerek

Bitam NYG (Bilgisayar Teknolojileri Araştırma Merkezi Network Yönetim Grubu) Uluslar Arası Bilgisayar Enstitüsü binasında bulunup, Ege Üniversitesi ağından sorumlu topluluktur. Ama benim öğrenci olduğum dört senenin en az ikisinde (ve halen) NYG bu sorumluluğunu yerine getirmeyi başaramamıştır.

Bizim üniversitemizde sansür var! İstediğimiz her bilgiye erişemiyor, özene bezene hazırladığımız bir çok bilgiyi insanlara gönderemiyoruz. Engelli çünkü. Devamını oku »

bu yazı 2.637 defa okundu
14
Haziran
2009

Sene Bitti (2009)

Koca bir sene daha bitti. Hazırlık derken, üniversite bir derken, ikinci sınıf da bitivermiş. Hele öyle hızlı bitmiş ki, ikinci dönemin varlığı bile anlaşılamamış.

Üniversite hayatının yarısı çoktan geçmiş bile. Geri dönüp bakmaya ne kadar korksam da, mecburum bunu yapmaya… Neler öğrendiğimi, neler kaybettiğimi görmek zorundayım yoluma devam edebilmek için.

Bakalım koca bir senede ne olmuş? Devamını oku »

bu yazı 2.654 defa okundu
9
Mayıs
2009

11 Metrekarelik Kalkan

Ege Kampus Gece11 metrekarelik bir kalkanla korunuyorum hayattan… Tabi bu kendi seçimimse!

Dışarısı karmaşıklık içinde. Sadece uzaktan bakmak, baş ağrısı ve stresten başka bir şey değil, bundan eminim.

Gece gece bir tur attığınızda; neler vardır, hiç bakar mısınız çevrenize? Üçüncü kişi olarak, kendi gözlerinizle ama. Kimse olmadan, kendinizi kimsenin yerine koymadan. Bir film izliyormuşçasına soyutlayabilir misiniz kendinizi o gecenin akşamından? Devamını oku »

bu yazı 2.402 defa okundu

Twitler yükleniyor... 5 saniye sonra

Bıdı bıdı bıdı bıdı dıdı dıdı dudu dudu hıdı hıdı hödü hödü yüklüyoruz öhüm öhüm bıdı bıdı vs vs... 6 nanosaniye önce

Yüklenmenin geç olmasının sebebi ben değilim, Twitter API'sinin yavaş olması. Gudu gudu hıdı hödö büdü büdü... 25697 asır önce

Ha tabi bunları okumuşsan, bu sitenin çok gizli bir özelliğini bulmuşsun demektir. ;) Tebrikler. Bu "sürpiz yumurta"yı bulduğunu bana da haber verir misin? Tıkla! 6 dinazor önce

Geçen Yıllarda Bu Hafta

2011

Bunun Burada Ne İşi Var?

Bunun Burada Ne İşi Var?

Dün şehre inmek için Sayın Menderes Türel’in zamanında Hafif Metro ...

Windows 7’de Bilgisayarınızın Aldığı Puanı Değiştirin

Windows 7’de Bilgisayarınızın Aldığı Puanı Değiştirin

Biliyorsunuz Microsoft, Windows Vista’dan bu yana bilgisayarlar için bir performans ...

Dördüncü Sınıfın Birinci Döneminden Öğrenci Görüşleri

Dördüncü Sınıfın Birinci Döneminden Öğrenci Görüşleri

Dördüncü sınıfın yarısı bitti. Okuldan mezun olmak üzereyim. İyisiyle kötüsüyle bir ...

UBenzer’den Alın!

UBenzer’den Alın!

Ablam evdeki kullanılmayanları ayırmış, “Umut bunları sat.” dedi. Hazır elime ...

2009

Kısık Işık

Kısık Işık

Tavana asılmış tek beyaz floresan lambayı sevemedim bir türlü… “Ben ...

Antalya Toplu Taşıma Sisteminin Sorunları - 1

Antalya Toplu Taşıma Sisteminin Sorunları - 1

Antalya’da ulaşım bir ölüm. Trafik sıkışıklığı, haftada bir yönü değişen ...

2008

14 Şubat

14 Şubat

Biliyorsun bugün 14 Şubat. Daha iki gün öncesinden hazırdı zaten ...

Uyumadan Önce Son Boşluk

Uyumadan Önce Son Boşluk

Uykuya dalmadan önce düşünürüm… Kötü alışkanlıklarımdan biridir. Aklıma ne gelirse ......

NES Emulatörleri

NES Emulatörleri

Daha önceki şu iki yazımda (1.si, 2.si), çocukken bolca oynadığımız ...

Son Yorumlar